Instagramschap

Was me het weekje wel! De minister is een beetje stout geweest. Dat lijkt misschien niet al te verwonderlijk, maar toch, eigenlijk ben ik best een lief mens met een grote mond op papier en ’n klein hartje, 99% van de tijd empathisch enzoverder enzovoort. Alleen als het op bullshit aankomt, dan verdwijnt dat vredelievend kantje redelijk snel.

Zo moest ik de laatste week weer een heleboel onzin lezen. Ik moet dat niet uiteraard, hoor ik je denken. Het is een sadomasochistische drang in mij die ik maar moeilijk onderdrukken kan. Ieder zijn defaults. Dat uit zich bij mij voornamelijk op Instagram in hysterische rants die ik dan post via mijn stories. Instagramschap. Beetje furieus fulmineren tegen de larie en de lulkoek die ik al dan niet bewust tegenkom. Zo was er weer eens een postje van E. D. (ken je deze nog?) waartegen ik niet anders kon dan een rondje razen. Dat ik dan meteen met de ‘poepers’ zit de seconde nadat ik ’t post, dat hoeft niet iedereen te weten. Maar man, wat gebeurde me daar. Talloze reacties van gelijkgestemden stroomden mijn DM’s binnen. Op een passief-agressief berichtje van E. D. zelf na, en een sneer naar mijn literaire ambities van een nobele onbekende, waren het applausjes, vlammetjes en hoeraatjes à volonté. Zelfs uit voor mij onbekende hoek in de media waren er ex-collega’s van E. D. die mij feliciteerden. Ik heb er denk ik ook een nieuwe vriendin aan overgehouden.

Nu, genoeg daarover, straks denkt het mens nog dat ik niet goed in m’n female energy zit en het op haar gemunt heb. Niets is minder waar. Ben bijvoorbeeld oprecht blij voor haar dat ze dankzij een of andere holistische workshop verlost is van haar glutenintolerantie en terug een croissant kan smikkelen zonder diarree te krijgen achteraf. Nee nee, ik was nog maar net bekomen van bovenstaande hetze, of ik zag volgende mindfucks passeren die me een zoveelste zenuwinzinking bezorgden.

Een cursus om mentale rust te vinden.

Op Instagram.

Dat kost dan geld, hé! Kijk, mijn cursus om mentale rust te vinden is eigenlijk heel simpel: verlaat zo snel mogelijk social media. Da’s dan €50 alsjeblieft.

Een social media coach die noodgedwongen een online academy voor vrouwelijke ondernemers moest afzeggen.

Wegens acute nood aan digital detox. Zo’n online academy kost meer dan €300.

Dan deze. Een goede vriend stuurde me het door. Wij lachen samen altijd wat af met bepaalde profieltjes. Een tigste social media sidekick (die trouwens ook copy aanbiedt, maar spelfouten in het rond strooit als een Tinkelbel met Tourette) die echt heel erg diep had nagedacht over hoe ze zichzelf wilde noemen.

Ze had niets beters gevonden dan ‘soulpreneur’. Sorry, maar wat betekent dat zelfs?

Nu, ik weet niet of je al gehoord hebt van het weerzinwekkende ‘mompreneur’, maar dit is me toch echt wel gewoon te veel aan het worden. Ik ben zelf zelfstandige in bijberoep, ik weet het wel, vooraleer ik hier als hypocriete trut word versleten. Maar ik noem mezelf dan ook heel normaaltjes zelfstandige in bijberoep. Ik ben geen mompreneur, ladyboss, laat staan een superwoman met mambitie.

Ik druip nochtans van de mambitie*, echt. De kabinetschef-tutten liggen even te tukken en ik heb maar liefst de tijd gevonden een was in te steken, te stofzuigen alvorens te dweilen en een ministeriële tekst in elkaar te flansen over zweverige wijven** en wanstaltige contaminaties over vrouwelijke ondernemers.

Hoe verloopt jouw zaterdag?

(* Zelfs sarcastisch is het absoluut onmogelijk het woord te gebruiken.)

(** Ik weet dat het niet als empowerend wordt beschouwd andere vrouwen neer te halen, of met pejoratieven te benoemen, dus sorry mocht dit iemand kwetsen. Ik hou van vrouwen, echt. Ik ben er zelf eentje. Maar geef mij niet het gevoel dat ik geen echte vrouw ben omdat ik niet ben bevallen in mijn eigen kracht – wat ik overigens wel deed, alle vrouwen bevallen namelijk in hun eigen kracht; omdat ik niet mijn eigen immuunsysteem boost om corona neer te slaan; omdat ik niet geloof in een healing harmony & happiness retreat dat veel te veel geld kost – pakweg €1789; en omdat ik multipassionate mompreneurs vreselijke termen vind en omdat ik altijd, maar dan ook altijd, hoofdletters zal verkiezen aan het begin van mijn zin.)

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s