Sexting 2.0

Ik volg al een tijdje het Instagramfenomeen Uwe Porters. Dat is een vrijgevochten vroedvrouw die Vlaanderens vrouwvolk voorlicht over alles wat met onze onderste regionen en hormonale huishouding te maken heeft. Maar intussen heeft zij ook de nobele taak op zich genomen om alle koppels die in de tropenjaren zitten terug, euhm, tropisch warm en vochtig te maken. Dat doet ze met het poëtisch klinkende ‘Breek de week’, dat zelfs de nationale kranten haalde, waarin ze wekelijks een seksvraag stelt die massaal beantwoord wordt. En waar ze nu dus fraai geïllustreerde kaartjes van maakte die je je partner kan meegeven. Uwe weet dus wel de juiste gevoelige plekjes in te duwen. Soit, haar takenpakket omvat sinds kort ook het geven van sexting tips, om het vuur brandende te houden. Of om het vuur weer aan te wakkeren. Of om van al dat droog hout toch nog iéts van genstertjes te laten opspatten, dat ook.

Allemaal goed en wel, ze doet zij dat met verve. Dat is ook te zien aan alle hitsige berichtjes van enthousiastelingen die duidelijk daad bij woord voegen. Niets dan lof dus, want je moet het maar (willen) doen. Alleen even iets over dat sexting-ding…

Een beetje scrollen in mijn appjes met de crisismanager en het wordt algauw duidelijk dat de “Breng jij brood en beleg mee?” en “Zijn de kindjes goed gaan slapen?” het winnen van de lieve, laat staan sexy, berichtjes. Als ik Instagram mag geloven, hadden daar dus zeker ook geile fotootjes en dito berichtjes moeten tussen staan. (Bij deze, sorry, crisismanager.)

Dat kan dus beter. Ik koppel evenwel graag het nuttige aan het aangename. Dus broedde ik op mijn eigen versie van sexting voor koppels in de tropenjaren. Waar hebben vrouwen als ik nood aan? Waar word ik hysterisch wild van? Als ik mijn vriendinnen en mijzelf mag geloven, is een man die huishoudelijk werk verricht onweerstaanbaar sexy en vallen we al in zwijm als ie een schuurspons vastheeft. Alleen: hoe krijgen we hem zover? Via huishoudelijke erotiek, tiens! Verlok elkaar tot softpornografische klusjes en het leven loopt ongetwijfeld een pak gesmeerder (pun intended).

Ik kon dus niet achterblijven en verzon alvast enkele verfijnde voorbeelden, die mijns inziens redelijk universeel zijn, maar voel je uiteraard zo vrij om naar eigen wens toe te voegen of te wijzigen. Komt-ie.

 • Eerst swifferen, dan swaffelen!
 • Ik zuig harder dan een Dyson, maar om dat te weten moet je hem misschien eerst eens zelf gebruiken.
 • Als je het aanrecht proper maakt, mag je mij er wel even op zwieren.
 • Gelieve de vaatwas te vullen. Nadien mij.
 • Er moet nog keiveel was geplooid worden, schat. Mij mag je daarna nog eens plooien.
 • De broodzak is leeg… Als jij de jouwe nog eens leeg wil, neem je dan straks brood mee?
 • Een vrouw is als een schotelvod: maak ons eerst nat voor het beste resultaat.
 • Zet de vuilzak toch eens buiten, lief. Dan laat ik de jouwe nog eens buiten.
 • Als je je onderbroeken eens in in plaats van naast de wasmand gooit, dan gooi ik diegene die ik aanheb weg…
 • De lakens moeten nog afgetrokken worden. Jij ook?
 • Smeer jij alsjeblieft ook eens de boterhammen? Dan mag je daarna mij lekker insmeren.

Wat denk je, ook iets om op mooi vormgegeven kaartjes te drukken en zo je partner te verrassen? Geef me maar een seintje, ik zie wat ik kan doen. Eigen inzendingen zijn uiteraard zeer welkom.

Ik hoop alvast dat deze ietwat laagdrempeligere vorm van sexting zijn ingang vindt in vele huishoudens en ouders in de tropenjaren een handje helpt ze te overleven. Geen dank!

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s