Lijstje #5

  1. Dankzij mijn zus, baas van Circus Bulinski, haalt dit flutfenomeen deze week mijn lijstje. Bathscaping. Omdat #selfcare zo belangrijk is, moeten we blijkbaar massaal aan bathscaping doen. Dat is in bad gaan en doen alsof je in een wellness zit. Dus, lees dat opnieuw: dat is in bad gaan. Wat is er in godsnaam mis met deze maatschappij? Waarom kan je niet gewoon in bad gaan, daar kortstondig van genieten tot het water (veel te snel) koud wordt, je tenen verrimpeld zijn en je beseft dat je zit te dobberen in je eigen vuil; om dan gewoon verder te gaan met je leven alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Tuurlijk ga ik ook eens graag in bad en steek ik in een dolle bui zelfs eens een kaarsje aan en zet ik een playlist op. Maar ik noem dat dus gewoon in bad gaan. Niks te zelfzorg, laat staan bathscaping. Welk verknipt marketingmechanisme zit achter de uitvinding van bathscaping en welke wanhopige naar zelfzorg snakkende overspannen ziel trapt daar dan in? (Oké, ik herken mezelf deels in voorgaande beschrijving, maar ik trap niet in de val van bathscaping. Zelfs mijn wanhoop en overspannenheid kennen grenzen.)
  2. Ik had nog maar net de term bathscaping verteerd, of las ik daar in de weekendkrant over het nieuwe fenomeen slow washing. Dat is de afwas doen, maar dan mindful. Daar word je blijkbaar lekker zen van. Ik weet niet hoe het zit met jou, maar ik doe liever andere dingen dan afwassen om rustig te worden. Al moet ik toegeven dat ik, vooraleer ik productief kan zijn, toch ook eerst altijd een nette omgeving wil. Waardoor ik meestal als een zottin begin te poetsen en totaal niet meer aan mijn eigenlijk werk begin, waar ik dan weer vooral stress van krijg in plaats van de rust in mijn hoofd die ik ermee beoogde. En zo blijven we natuurlijk wel bezig. Dat ik wanhopig probeer het aanrecht eens voor één dag aan een stuk proper te houden, zal ik dan ook maar vergeten voor mijn eigen gemak, want voor ik ’t weet begin ik uit pure wanhoop alsnog aan slow washing te doen.
  3. Antivaxers op Instagram. Natuurlijk word ik hysterisch van antivaxers, waar ze zich ook bevinden. Maar die influencers op Instagram, zoals een Josje bijvoorbeeld, zijn echt een plaag. Nu ja, dat mens liet ook wel pillen draaien van haar verdroogde navelstreng en ze heeft anno 2021 nog steeds een piercing in haar neustussenschot, dus er zijn duidelijk wel meer problemen met die vrouw. Maar toch, haar onzin wordt wel gedeeld door tal van andere nitwits, met wie je blijkbaar in gesprek moet gaan om ze alsnog te wijzen op het feit dat wetenschap gebaseerd is op onderzoek en dus per definitie feitelijk is – zodat zij heel verongelijkt kunnen zeggen dat ze ook hun mening mogen hebben en dat ze toch wel een dokter kennen die iets anders durft te beweren. En dus besef je dat het ijdele hoop is om die mensen ooit nog te overtuigen van een vaccin te laten spuiten, laat staan hen te doen inzien wat het levensbelangrijk verschil is tussen een feit en een fokking meninkje.
  4. De zoveelste slapeloze nacht, vermoedelijk door mijn zwangerschap, en vaak ook door de kleine kabinetschef-tut, en in mindere mate ook wel eens door de crisismanager die in de zetel in slaap valt tijdens het spelen op de PS5 en dan in het holst van de nacht de kamer binnenstrompelt. En omdat wij luie ouders zijn ’s nachts ligt de kleine kabinetschef-tut na elk huiltje woelend en wroetend tussen ons in. Ik vind het uiteraard zalig om nog wat ongegeneerd te kunnen babysnuiven en zo dicht mogelijk tegen haar aan te kruipen, maar ik voel me na de zoveelste gebroken nacht werkelijk totaal belabberd. Als de crisismanager dan overdag een dutje moet doen omdat hij ‘wat moetjes’ is, is het kot hier natuurlijk te klein.
  5. Dat ik dit tekstje afwerk terwijl ik in bad zit, binnen een half uur moet gaan werken en bijna in slaap sukkel is misschien toch ook het vermelden waard. Er branden intussen zelfs twee kaarsen. En er staat muziek op. EN TOCH BEN IK NIET RUSTIG EN KAN IK NIET ONTSNAPPEN AAN DE MAALSTROOM VAN AL DIE LEVENSBELANGRIJKE GEDACHTEN IN MIJN HOOFD! Bathscaping is dus wel degelijk pure nonsens. Zie je, een beetje proefondervindelijk en empirisch onderzoek doen levert echt wel feitelijke waarheden op.

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s